Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد به پیش بینی‌های نادرست واکنش نشان داد و گفت: باران‌ سیل آسای گچساران در مدل‌های هواشناسی نیامده بود و گرنه ۹۰ درصد پیش‌بینی‌ها صحیح است. ۲۳ مهر ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۵ استانها کهگیلویه و بویراحمد نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، 19 مهرماه امسال در حالی که گچسارانی‌های در حوالی ساعت 17 زیر کولر جا خوش کرده بودند به یکباره و برخلاف پیش بینی‌های هواشناسی میزبان بارش‌های سیل آسا شدند و این بارش نزدیک به 150 دقیقه میهمان ناخوانده مردم این شهر گرمسیری بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بارش‌های 19 مهرماه گچساران بر خلاف پیش بینی‌های هواشناسی سبب شد در شبکه‌های مجازی واکنش‌های متفاوتی را به همراه داشته باشد تا جایی که مطلبی با عنوان " گچساران را آب برد، هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد را خواب" در شبکه‌های مجازی دست به دست می‌چرخید.

این موضوع در بازدید امروز خبرنگاران از مرکز هواشناسی یاسوج نیز به عنوان اولین سوال از رضا کاکاوند مدیرکل هواشناسی پرسید شد که با واکنش آقای مدیرکل روبه شد و به نوعی در این زمینه شفاف سازی صورت گرفت.

رضا کاکاوند با اشاره به اینکه وضعیت هوای فعلی استان در حال گذر از تابستان به پاییز بوده است، افزود: در موقع از سال سال خطای پیش بینی در نوع بارش‌ها وجود دارد و گرنه معتقدم 90 درصد پیش بینی ما صحیح است.

وی عنوان کرد: هرچند از هفته قبل پیش بینی وقوع بارش‌های پراکنده کرده بودیم ولی بارش باران 19 مهرماه گچساران در مدل‌های هواشناسی نیامده بود زیرا استان کوچک بوده و مدل‌ها در مقیاس کشوری نمایش داده می‌شود.

کاکاوند با تاکید بر اینکه هواشناسی خواب نیست و همیشه بیدار است، ادامه داد: کار هواشناسی تعطیل بردار نیست و دو ایستگاه گچساران و یاسوج به صورت 24 ساعته مشغول جمع آوری داده‌ها و پایش اطلاعات هستند.

کارشناس هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد در این زمینه گفت: هواشناسی استان هر روز پیش بینی‌های دقیق را اطلاع رسانی می‌کند ولی این روزها از دو هفته قبل تا کنون ناپایداری‌هایی به صورت بارش همرفتی داریم که اینگونه بارش‌ها بر  روی نقشه‌های هواشناسی هیچگونه مشخصه والگوی خاصی ندارند.

ولی بهره‌مند اظهار داشت: این بارش‌ها همچون بارش‌های تابستانه بوده و هیچ گونه از مدل‌های دینامیکی هواشناسی مقدار بارش منطقه گچساران وامامزاده جعفر را نشان نداده  در جریان باشید از 10 روز پیش تا کنون مرتب اطلاع رسانی کردیم که به دلیل بارش‌های همرفتی در ساعات بعد اط ظهر سبب بارش به صورت رگبار  و رعد برق خواهیم بود.

وی تصریح کرد: حتی در پیش بینی‌های انجام شده اطلاع رسانی کردیم که کشاورزان و مردم موارد مورد نظر را دقت کنند زیرا به دلایلی مطرح شده نمی‌شود به صورت دقیق محل بارش‌ها را پیش بینی کرد.

بهره‌مند بیان کرد: این نوع بارش به صورت همرفت(جابجایی هوای گرم و سرد، هوای سرد پایین می اید و هوای گرم به سمت بالا صعود و تشکیل ابر شده و بارش می دهد) هستند که این گونه بارش‌ها سیستماتیک بر روی نقشه‌ها مشخص نبوده و تنها به کمک مدل‌های جوی ان هم به مقدار کم معلوم بوده و هیچ مدل پیش بینی پیشرفته‌ایی این حجم بارش را نمی تواند  پیش بینی کند زیرا معلوم نیست که کدام اقلیم منطقه جغرافیایی استان بارش بیشتری دارد.

انتهای پیام/م

R41452/P1486/S6,69/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۷۵۳۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تداوم بارش باران در آذربایجان شرقی

کارشناس پیش‌بینی اداره کل هواشناسی آذربایجان شرقی از تداوم بارش باران در استان تا روز جمعه خبر داد و گفت: احتمال بارش برف در ارتفاعات وجود دارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌شرقی، مرتضی نریمان صبح امروز _سه شنبه هجدهم اردیبهشت_ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بررسی نقشه‌ها نشان دهنده جوی ناپایدار در ۲۴ ساعت آینده است و با تشدید فعالیت سامانه بارشی در ساعات بعد از ظهر افزایش ابر و بارش‌های رگباری به همراه وزش باد به نسبتاً شدید و تگرگ و برف در مناطق مستعد انتظار می‌رود.

وی با اشاره به احتمال سیلابی شدن مسیل‌ها و طغیان رودخانه‌های استان، آب‌گرفتگی معابر و اختلال در تردد شهری، افزود: شهروندان و گردشگران از اتراق در حاشیه رودخانه‌ها و صعود به ارتفاعات خودداری کنند.

کارشناس هواشناسی استان آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه در ۲۴ ساعت گذشته بارش برف در ایستگاه‌های استان ثبت نشده اما برف پراکنده از ارتفاعات گزارش شده است، خاطرنشان کرد: در مدت زمان یاد شده، بیشترین بارش در ایستگاه هریس به میزان ۲۳.۶ میلی‌متر ثبت شده است.

نریمانی با اشاره به بارندگی مناسب روز گذشته تبریز گفت: ۱۱.۱ میلی‌متر باران در ایستگاه فرودگاه تبریز و ۱۵ میلی‌متر از ایستگاه هواشناسی استان در شهر تبریز ثبت شده است.

وی بیشینه دمای استان در ۲۴ گذشته را مربوط به میانه با ۲۴ درجه سانتی‌گراد بالای صفر اعلام کرد و افزود: کمینه دما مربوط به چاراویماق با چهار درجه سانتی‌گراد بالای صفر بود.

کارشناس هواشناسی استان آذربایجان شرقی دمای هوای تبریز را در زمان حاضر ۱۲ درجه بالای صفر اعلام و تاکید کرد: دمای هوا نسبت به روز گذشته یک درجه گرم‌تر شده است.

کد خبر 751405

دیگر خبرها

  • اعلام هشدار نارنجی باد و باران در استان سمنان
  • ببینید | هشدار جدی هواشناسی به مردم؛ بارش شدید تگرگ و باران در این استان‌ها/ هوای کدام استان‌ها سرد می‌شود؟
  • ببینید | هشدار جدی هواشناسی به مردم؛ تگرگ و بارش باران در راه است/ هوای کدام استان‌ها سرد می‌شود؟
  • پیش بینی هواشناسی
  • ببینید | هواشناسی هشدار داد؛ بارش شدید باران در راه این استان‌ها
  • کاهش دما و بارش باران در راه مشهد
  • هواشناسی اصفهان ۱۹ اردیبهشت؛ هشدار نارنجی بارش باران
  • تداوم بارش باران در آذربایجان شرقی
  • فعالیت سامانه بارشی در استان بوشهر/ دریا متلاطم است
  • هشدار نارنجی هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد